ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Ζαγόρι είναι ένας τόπος όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν σε τέλεια αρμονία. H ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία και rafting.

Πεζοπορία

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Το Ζαγόρι είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τον ορειβάτη και τον περιπατητή. Προσφέρονται αμέτρητες ευκαιρίες, απο τις πλέον εύκολες και σύντομες διαδρομές μέχρι πολυήμερες διασχίσεις. Και όλα αυτά μέσα στα όριά του. Υπάρχει αφενός ένα πυκνό δίκτυο από τους παλιούς δρόμους που συνέδεαν τα χωριά μεταξύ τους, πριν την έλευση του αυτοκινήτου και που οδηγούν μέσα από τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Αρκετοί απ’ αυτούς είναι λιθόστρωτοι και πολύ συχνά περνούν πάνω από τα ωραιότερα γεφύρια της περιοχής, περισσότερα από 80 συνολικά. Πολλοί διαθέτουν και ορειβατική σήμανση. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αμέτρητες διαδρομές που οδηγούν μέσα ή με προορισμό τα ωραιότερα φυσικά μνημεία του Ζαγορίου και του Εθνικού Πάρκου. Όπως η διάσχιση των χαραδρών Βίκου και Αώου, ή του φαραγγιού του Βοϊδομάτη, η ανάβαση προς το Καταφύγιο της Αστράκας και τη μαγευτική Δρακόλιμνη ή τέλος η αναβάσεις στις πολυάριθμες κορυφές της Τύμφης και των γειτονικών βουνών της.

Ιππασία

ΙΠΠΑΣΙΑ

Εκτός της ορειβασίας, το γεωγραφικό ανάγλυφο του Ζαγορίου προσφέρεται και για αξέχαστες διαδρομές με άλογο.

Rafting

RAFTING

Κατεβαίνοντας τους ποταμούς της Ηπείρου με μια φουσκωτή βάρκα raft, προσφέρεται σαν ένας εναλλακτικός τρόπος για επαφή με την φύση που συνδυάζει την περιπέτεια με τη σωματική δραστηριότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Αρίστη, 44004, Ιωάννινα
  • +30 26530 41088
  • info@zissishotel.com
   

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Zissis Hotel9.5RECOGNITION OF EXCELLENCE 2021