ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η ΑΡΙΣΤΗ

Η Αρίστη είναι ένα από τα χωριά του Ζαγορίου, χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 650m. Η αρχική ονομασία του οικισμού ήταν Αρτσίστα και ο οικισμός πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε ή, κατά άλλη εκδοχή, πως εμπλουτίστηκε πληθυσμιακά με κατοίκους από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό Βόπατη και τον Άγιο Μηνά. Κατά τον 19ο αιώνα παρατηρήθηκε ισχυρό μεταναστευτικό κύμα από την Αρίστη προς την Σερβία. Η Αρίστη, συγκαταλέγεται χρονικά στα πρώτα των Ζαγοροχωρίων που απέκτησαν σχολεία, τα οποία συντηρούνταν οικονομικά από τη γειτονική Μονή Σπηλιώτισσας.

Το ξενοδοχείο Ζήσης, λόγω της θέσης του στο χωριό Αρίστη, αποτελεί το ιδεώδες ορμητήριο για να επισκεφθεί κανείς τα πολυάριθμα φυσικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά και αρχιτεκτονικά μνημεία και αξιοθέατα του Ζαγορίου, όπως επίσης και άλλων γειτονικών περιοχών. Κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε είναι η ξακουστή χαράδρα του Βίκου, μερικά από τα περίτεχνα γεφύρια της περιοχής όπως η Γέφυρα Κόκκορη ή Νούτσου, η Γέφυρα Πλακίδα ή Καλογερικό και η Γέφυρα της Κλειδωνιάς (Βοϊδομάτη), η μοναδική Σκάλα του Βραδέτου, οι Κολυμπήθρες του Παπίγκου (οβίρες), ο Γυφτόκαμπος μέσα στα έλατα, η ξακουστή Δρακόλιμνη καθώς και μερικά από τα γραφικά μοναστήρια της περιοχής, όπως η Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, η Μονή Ευαγγελίστριας στα Άνω Πεδινά καθώς και η Μονή της Αγίας Παρασκευής Μονοδεντρίου.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ

Από τα Γιάννενα, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της πόλης και στη συνέχεια την Κόνιτσα, οδηγούμε ως το Καλπάκι. Στα 4,5 km μετά το χωριό περίπου κατευθυνόμαστε δεξιά στη διακλάδωση. Περνάμε μέσα από το χωριό Μεσοβούνι, από τη διακλάδωση προς την Κόνιτσα και στη συνέχεια προς τον Άγιο Μηνά και ο δρόμος μας οδηγεί στην πλατεία της Αρίστης. Για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο πρέπει να συνεχίσουμε για ακόμη περίπου 150 μ. στο δρόμο προς Πάπιγκο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Αρίστη, 44004, Ιωάννινα
  • +30 26530 41088
  • info@zissishotel.com
   

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Zissis Hotel9.5RECOGNITION OF EXCELLENCE 2021